В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще разгледат на първо

...
В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще разгледат на първо
Коментари Харесай

Депутатите захващат закона за авторското право

В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще прегледат на първо четене измененията в Закона за авторското право и сродните му права.

Текстовете са инициирани от Съвета за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, който е съвещателен орган към министъра на културата и реализира съгласуваност и съдействие сред държавните институции, органите на локалното самоуправление и неправителствените организации, работещи в тази област.

Основната цел на предлаганите промени е основаване на опция за използване на модерни софтуерни решения за реализиране на отдалечен мониторинг върху телевизионните стратегии, популяризирани от кабелни, сателитни и други платформени оператори. Новите текстове плануват и определяне на улеснена процедура по връчване на актовете за определяне на административни нарушавания и на наказателни постановления, написа БГНЕС.

Предлага се и прецизиране на разпореждания, засягащи груповото ръководство на авторски или сродни на тях права.

В рамките на пленарното съвещание депутатите ще прегледат и план на решение за попълване състава на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР